Sarah Bernard i langpanne med Baileys
Sarah Bernard i langpanne med Baileys Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Sarah Bernard i langpanne med Baileys

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Sarah Bernard i langpanne med Baileys

GULLKAKE: Pynt sjokoladekaken med spiselige gullflak, da blir de enda mer glamorøse.

Foto: Lisa Bjørheim

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (17 stemmer)
Dette er en praktisk langpanneversjon av den populære konfektkaken oppkalt etter skuespiller Sarah Bernhard. Med Baileys i sjokoladekremen blir kakebitene enda mer luksuriøse og smakfulle. Dette er en stor favoritt til jul! Oppskriften er beregnet på stor langpanne.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Mandelbunn

400g
Mandler(malt)

Sjokoladekrem

250g
200g

Sjokoladeglasur

200g
Mørk sjokolade(eller vanlig kokesjokolade)

SLIK GJØR DU

  1. Mal mandlene og bland med bakepulver.

  2. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt, og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend i mandlene.

  3. Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 20 minutter.

  4. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

  5. Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis.

  6. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk deretter inn kakao og vaniljesukkeret.

  7. Til slutt smaker du til sjokoladekremen med Baileys.

  8. Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer.

  9. Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.

  10. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren har stivnet.

  11. Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

  12. Om du pynter kakebitene med spiselige gullflak, blir de enda mer glamorøse!

  13. Tips: Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil sjokoladekremen smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren.

  14. Det beste er å rydde en hylle i kjøleskapet og la kaken stå der i et par timer mellom hvert lag.

  15. Kaken holder seg god i mange dager. Oppbevar kakebitene kjølig, ellers blir de klissete. Pakk dem helst inn i plast så kantene ikke blir tørre.

  16. Kakene er også kjempefine å fryse, og de tiner raskt.

GULLKAKE: Pynt sjokoladekaken med spiselige gullflak, da blir de enda mer glamorøse.

Foto: Lisa Bjørheim

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN