Sashimi
Sashimi Oppskrift
nivå
Lett
totalt
20min

Sashimi

nivå
Lett
totalt
20min

Sashimi

Dette er gode smaker for både liten og stor. Bruker du villfisk, anbefales det at den har vært frossen over natta.  Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (3 stemmer)
Rå fisk smaker mindre «fisk» enn stekt fisk, fordi steking aktiviserer fettstoffene og gir en skarpere smak. Biter av for eksempel rå laks og ørret smaker mildt og godt, og har en rund og barnevennlig smak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Ørret(eller laks, filet)
2ss
Ingefær(hakket)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i tynne skiver og legg skivene utover på et fat. 

  2. Finhakk ingefær og vårløk og strø det oppå fisken sammen med grovhakket koriander. 

  3. Press over limesaft og ha på soyasaus. Du kan også bruke soyasaus som dipp ved siden av. Dryss over ristede sesamfrø, og server gjerne litt ris ved siden av.

Dette er gode smaker for både liten og stor. Bruker du villfisk, anbefales det at den har vært frossen over natta.  Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN