Sashimi av ørret med ponzusaus
Sashimi av ørret med ponzusaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Sashimi av ørret med ponzusaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Sashimi av ørret med ponzusaus

SASHIMI: Japansk oppskrift på ørret med melon og ponzusaus.

Foto: Tom Haga / Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

I Japan bruker de gjerne ponzusaus til sashimi. Med denne oppskriften kan du velge å lage sausen selv, eller kjøpe den ferdig på butikken. Små melonkuler løfter retten.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
Ørret(ørretfilet, uten skinn og bein)
0.5ts

Ponzusaus

1ss
Ingefær(frisk)
2ss
Kjørvel(frisk)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær ørreten i tynne skiver og legg disse på et fat.

  2. Bruk en melonskje til å lage små kuler av melon eller skjær den i fine terninger. Bland sammen olivenolje, sukker, salt og pepper, og bland sammen med melon. Dryss melonkuler/terninger over ørretskivene.

  3. Finhakk ingefær, chili, kjørvel og hvitløk. Bland alle ingrediensene til sausen sammen og la den stå i kjøleskapet til servering. Sil blandingen og server i en skål. Sausen kan oppbevares i 1 uke i kjøleskap. 

  4. Server ørreten og melonen med litt ponzusaus dryppet over, med resten av sausen ved siden av som dipp. Ønsker du å gjøre retten sterkere, skjær resten av chilien i tynne ringer og dryss disse over ørret og melon.

SASHIMI: Japansk oppskrift på ørret med melon og ponzusaus.

Foto: Tom Haga / Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN