Sashimi med brokkoli-fritters  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Sashimi med brokkoli-fritters

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Sashimi med brokkoli-fritters

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (43 stemmer)
Ole Martin Alfsens oppskrift på sashimi serveres med tilbehør!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3.5dl
1klype(r)
1stk
30g
Parmesan(, revet)
0.5ts
500g
Laks(, filet)
4stk

SLIK GJØR DU

  1. Sett over ris med en gang.

  2. Sett over vann til forvelling av brokkoli.

  3. Kutt av bukettene på brokkolien helt inn til stilken. Skrell skallet på stilken og kutt den i små terninger på ca. ½ x ½ cm. Skrell gjerne stilkene på de største bukettene også, da blir brokkolien mørere og mindre bitter og dermed lettere å like for de små. Kutt buketter i terninger på samme størrelse som stilken. Ferdig renset bør du ha omtrent 300 g brokkoli. Ha brokkolibitene i vannet og la dem koke et par minutter. De skal ikke bli bløte og grå. Ha dem over i et dørslag og kjøl litt ned.

  4. Pisk et egg. Pisk inn hvetemel og vend inn parmesan, hvitløk, salt og pepper. Ha i de kokte brokkoliterningene og vend sammen. Varm opp en stekepanne med oljen. Bruk en skje og form brokkolirøra til baller som du legger i panna. Press dem flate med skje eller stekespade og stek dem gylne på begge sider.

  5. Vask, rens og kutt reddik og vårløk.

  6. Skjær laksen i jevne og tynne skiver med en skarp kniv. Legg lakseskivene på et fat og dryss over ristede sesamfrø, reddik og vårløk på de områdene du våger

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.1 (43 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN