Scones med tørket frukt
Scones med tørket frukt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Scones med tørket frukt

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Scones med tørket frukt

SCONES: Denne oppskriften gir nydelige scones med tørket frukt til lunsj eller ettermiddagskaffen.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Nybakte scones smaker ekstra godt med smør, ost, syltetøy eller marmelade.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
Ingefær(malt)
50g
Smør(smeltet smør)
1stk
1.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200 °C. Hell alle de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett smeltet smør, sammenvispet egg og melk. Bland dette godt sammen for hånd eller med en kjøkkenmaskin. 

  2. Tilsett oppkuttet tørket frukt/bær til slutt og bland det godt inn i deigen. Bruk to skjeer og fordel deigen på 12 emner utover på bakepapir på en stekeplate.

  3. La sconsene steke midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist og server.

SCONES: Denne oppskriften gir nydelige scones med tørket frukt til lunsj eller ettermiddagskaffen.

Foto: Opplysningskontoret for Meieriprodukter / Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN