Semifreddo med rips og krokan
Semifreddo med rips og krokan Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 30min

Semifreddo med rips og krokan

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 30min

Semifreddo med rips og krokan

LETT Å LAGE: Semifreddo med rips og krokan. Denne iskaka trenger du ikke maskin for å lage.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Du trenger ikke ismaskin for å lage deilig is! Semifreddo betyr halvfrossen på italiensk, og er en enkel måte å lage is på. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
0.5l
Kremfløte(pisket)
150g

Krokan

75g
Hasselnøtter(eller andre nøtter)

SLIK GJØR DU

  1. Start med å lage krokanen. Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele til lys karamell, og vend så nøttene inn i karamellen.

  2. Fordel blandingen utover på et bakepapir til avkjøling. Når de er helt kalde finhakkes nøttene og karamellen. Ta av litt til å pynte på toppen.

  3. Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk inn mascarponen når eggedosisen har blitt luftig og fin. Vend så inn den piskede kremen, og tilslutt bærene og krokanen.

  4. Fordel isblandingen i en stor brødform, eller bruk flere små former. Sett i fryseren en time eller to til den er passe frossen.

  5. Pynt med bær og krokan på toppen.

LETT Å LAGE: Semifreddo med rips og krokan. Denne iskaka trenger du ikke maskin for å lage.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN