Semulekrem med jordbærsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Semulekrem med jordbærsaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Semulekrem med jordbærsaus

Brimi gjør den klassiske semulepuddingen litt luftigere med krem. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (29 stemmer)
Semulepudding er en klassisk dessert. Brimi synes den kan bli litt kompakt, og lager heller en luftigere variant med krem.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp melk, gryn og sukker sammen med stjerneanis, og kok til det tykner og grynene er møre. 

  2. Press dette gjennom en sil, og fjern eventuelle klumper. Sett grøten på kjøling.

  3. Pisk en stiv krem med 2 ss sukker i, og rør kremen inn i semulegrøten. Rør først ut litt av kremen. Så tar du oppi resten. 

  4. Server gjerne semulekremen i små glass, med en god jordbærsaus i bunnen.

  5. Kok opp alle ingrediensene. Når det tykner litt, tar du ut vaniljestanga og kjører alt i en kjøkkenmaskin. 

  6. Avkjøl sausen før servering. Husk at dersom du bruker veldig søtt jordbærsyltetøy, trenger du ikke fullt så mye ekstra sukker.

Brimi gjør den klassiske semulepuddingen litt luftigere med krem. Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (29 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN