Shepards pai med grønnsaker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Shepards pai med grønnsaker

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Shepards pai med grønnsaker

TRADISJONELL BRITISK RETT: Denne oppskriften på shepards pai uten kjøtt og vegetar-vennlig!

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (6 stemmer)
Shepards pai er en typisk britisk rett med lange tradisjoner. Her er en variant med en tykk grønnsakssaus som passer perfekt til en kjøttfri mandag. Du kan gjerne tilsette grønnsaksrester fra for eksempel søndagsmiddagen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Potetmos med selleri

8stk
Potet(store)
3skiver
1dl
Svart pepper(smak til)

Grønnsakssaus

1stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
1stk
Gulrot(i terninger)
1fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
Paprika(rød, i terninger)
0.5stk
Squash (Zucchini)(i terninger)
1boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske tomater)
2ss
Oregano(frisk, eller rosmarin)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og del sellerirot og poteter i biter og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet. Mos bitene sammen med melk og bland inn en eggeplomme.

  2. Smak til med revet muskat, pepper og eventuelt litt salt.

  3. Varm oljen i en gryte. Fres grønnsakene blanke. Tilsett tomatpure og rør rundt. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra bønner som tilsettes mot slutten av koketiden. Smak til med urter og pepper. La dette småkoke 8-10 minutter. Sausen skal være ganske tykk. 

  4. Ha grønnsakssausen i en stor ildfast form eller fire eller fem porsjonsformer. Bre et lag med potetmos jevnt over. Stek formen(e) midt i ovnen ved 220 grader til potetmosen har fått farge, cirka 10- 15 minutter. Dryss finhakkede urter over og server godt brød til.

TRADISJONELL BRITISK RETT: Denne oppskriften på shepards pai uten kjøtt og vegetar-vennlig!

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN