Sherrykake med valnøtter
Sherrykake med valnøtter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Sherrykake med valnøtter

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Sherrykake med valnøtter

Saftig sherrykake med valnøtter Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Mange liker honningkake. I stedet for apsikat kan du bruke sukat.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Skill tre av eggene i plomme og hvite. Ha det hele egget i bolle sammen med plommene. Visp til eggedosis sammen med honning og sukker.


  2. Bland mel, bakepulver, krydder og appelsinskall og vend det i eggedosisen. Rør inn kaldt vann. Visp de tre eggehvitene til stiv marengs og vend det i deigen, litt av gangen, med lett hånd. Hell deigen i langpanne 20x35 cm dekket med bakepapir.


  3. Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter. Prøv med en kakepinne for å sjekke om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.


  4. Smelt sjokoladen og fordel den over kaken. Pynt med delte cocktailbær eller valnøttkjerner.

Saftig sherrykake med valnøtter Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN