nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Sitronbrød med ost og skinke
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Sitronbrød med ost og skinke
Bak dette fylte brødet med frisk sitronsmak og server f.eks. til en suppe, gryte eller salat. Brødet er best nystekt, men kan også fryses og varmes litt før servering.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjær i en kjøkkenmaskin og hell på lunkent vann og olje. Tilsett sitronskall og salt. Elt inn mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La den heve under plast i ca. 1 time.
Kna deigen lett på bakebordet og del den i to store boller. La dem hvile i ca. 5 minutter.
Kjevle ute en bolle i gangen til et rektangel. Legg på skinke og osteskiver. Rull sammen og knip igjen i ytterkanten slik at ikke osten renner ut. Legg brødet i smurte avlange former eller på bakepapir og etterhev i ca. 1 time.
Pensle med vann, strø på f.eks. karve eller sesamfrø og stek brødene på nederst rille i ovnen ved 200º og i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.