Sjokolade- og mokkaruter
Sjokolade- og mokkaruter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min

Sjokolade- og mokkaruter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min

Sjokolade- og mokkaruter

Sjokolade- og mokkaruter som passer perfekt til kaffekosen. Topp rutene med deilig mokkaglasur av mørk sjokolade, kakao og sterk kaffe. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Server gjerne disse delikate rutene etter en bedre middag. De smaker som konfekt!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Mokkaglasur

100g
1.5dl
2ss
Kaffe(varm, sterk)

Pynt

5blad
Sitronmelisse(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. La det avkjøles. Pisk egg og sukker luftig sammen med appelsinskall.

  2. Bland de tørre ingrediensene. Rør dem i deigen sammen med smøret. Fordel deigen ut i en liten langpanne på ca. 25 ganger 30 cm, som er kledd med bakepapir.

  3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i 17–20 minutter. Avkjøl kaken.

  4. Hakk sjokoladen. Smelt smøret. Ta kjelen av varmen. Tilsett sjokoladen og la røren smelt under omrøring.

  5. Bland melis, kakao og vaniljesukker. Rør i kaffe og sjokoladeblandingen.

  6. Fordel glasuren over kaken og la den stivne.

  7. Skjær kaken i biter. Pynt kaken ved servering.

Sjokolade- og mokkaruter som passer perfekt til kaffekosen. Topp rutene med deilig mokkaglasur av mørk sjokolade, kakao og sterk kaffe. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN