Sjokoladeakevittkuler Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Sjokoladeakevittkuler

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
40min

Sjokoladeakevittkuler

SJOKOBOLLER: Sjokoladekuler, også kalt sjokoladeboller, er et populært julegodteri. Oppskriften er heller ikke så vanskelig.

Foto: Simen Berg

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.8 (4 stemmer)
Mange voksne forbinder akevitt med julen. Hva er da bedre enn å ta akevitt i baksten?

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til kakebunn

1stk
0.5ts
1ts
1.5dl

Til å sette sammen kulene

2ss
Sjokoladepålegg(mykt sjokopålegg)
3ss
Akevitt(gjerne juleakevitt for julesmak)
Blandede nøtter(grovhakkede, valgfrie nøtter, kan byttes ut med kokos)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 190 grader. Kle en 20 centimeter rund bakeform med bakepapir.

  2. Pisk sukker og egg til eggedosis. Blant sammen mel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt, og ha i eggedosisen sammen med melk og rapsolje.

  3. Bland sammen og hell i formen.

  4. Stek i 20 minutter, avkjøl kakebunnen på en rist.

  5. Smuldre opp 150 gram kakebunn, og blant inn sjokoladepålegg og akevitt.

  6. Bruk hendene til å få en deigmasse du kan forme til kuler.

  7. Lar små kuler og rull dem i enten hakkede nøtter eller kokos.

SJOKOBOLLER: Sjokoladekuler, også kalt sjokoladeboller, er et populært julegodteri. Oppskriften er heller ikke så vanskelig.

Foto: Simen Berg

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.8 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN