Sjokoladeis med mynte
Sjokoladeis med mynte Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Sjokoladeis med mynte

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
1t

Sjokoladeis med mynte

KARLAS AFTER EIGHT-IS: Den gode isoppskriften med mynte og mørk sjokolade har hun lært av faren, og isen kan lages både med og uten ismaskin. Den smaker ekstra godt sammen med lune, deilige augustbær.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Den gode isoppskriften med mynte og mørk sjokolade har Karla Siverts lært av faren, og isen kan lages både med og uten ismaskin. Vel verdt å prøve sammen med lune, deilige augustbær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp melk og sukker, og ta kjelen til side.

  2. Hell blandingen forsiktig over eggeplommene samtidig som du visper. Varm opp til den tykner litt. Sil av og avkjøl.

  3. Kjør inn mynten i isblandingen med en stavmikser. Kjør så blandingen i en ismaskin. Vend inn sjokoladebitene når isen har blitt smidig og glatt.

  4. Har du ikke ismaskin, så sett isblandingen i fryseren og rør i den hvert kvarter. Vend inn sjokoladebitene til slutt.

  5. Server isen med varme bær. Velg en miks av de bærene du er mest glad i, for eksempel blåbær, bringebær, solbær og jordbær. Beregn om lag 200 g pr. person. Varm opp litt av bærene med godt med sukker, og smak til resten av bærene med de søte bærene. Slik beholder du den rå, deilige smaken på bærene, og du kan velge hvor søte du ønsker dem. Husk at isen er søt!

KARLAS AFTER EIGHT-IS: Den gode isoppskriften med mynte og mørk sjokolade har hun lært av faren, og isen kan lages både med og uten ismaskin. Den smaker ekstra godt sammen med lune, deilige augustbær.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN