Sjokoladekake med kaffeglasur
Sjokoladekake med kaffeglasur Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Sjokoladekake med kaffeglasur

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Sjokoladekake med kaffeglasur

Bytt ut den vanlige sjokoladen med en med mintsmak for en ny og spennende smak. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (2 stemmer)
Deilig kake med en lekker kaffeglasur.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dryss

4ss
3ss
Mokkabønner(hakket)

Glasur

250g
200g
Smør(smeltet)
4stk
100g
2.5dl
Vann(kokende)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker mykt. Skill eggene i plommer og hviter i hver sin bolle. Ha eggeplom-mene i smøret, et i gangen og rør godt mellom hver.

  2. Sikt mel, kakao, vanilje-sukker og bakepulver i deigen. Rør lett sammen. Vend inn hakket sjokolade. Hell på litt vann under omrøring. Deigen må ikke bli for tynn. Pisk eggehvitene stive og vend dem inn forsiktig til slutt.

  3. Hell deigen i en godt smurt form, 24 cm i diameter. 

  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170º i 40-45 minutter.

  5. Avkjøl kaken. Rør sammen glasuren. Fordel glasuren over kaken og dryss med pistasie-nøtter og mokkabønner.

Bytt ut den vanlige sjokoladen med en med mintsmak for en ny og spennende smak. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN