Sjokoladekake med kaffesmak Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Sjokoladekake med kaffesmak

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Sjokoladekake med kaffesmak

Luftig sjokoladekake med kaffesmak Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (24 stemmer)
Sprit opp sjokoladekaken med nydelig kaffesmak!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt 125 g smør og avkjøl. Knekk 3 egg i en bolle. Bland sammen 3 dl sukker, 1 ½ dl hvetemel eller glutenfri fin miks, 1 dl kakao, 1 ss vaniljesukker, 1 kapsel Dolche Gusto Intenso (­Nescafé) eller 1 ss knust pulverkaffe, 1 klype salt og rør dette med eggene til en glatt røre. Rør i smøret. Hell røren i en smurt og strødd form, ca. 22 cm i diameter.


  2. Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.


  3. Kok opp ca. ¾ dl kremfløte og tilsett 125 g lys eller mørk sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Tilsett 1 kapsel Dolche Gusto Intenso eller 1 ss finmalt pulverkaffe. Avkjøl litt, og hell glasuren over kaken. Pynt kaken etter smak.

Luftig sjokoladekake med kaffesmak Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (24 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN