Sjokoladekake med rom og chili
Sjokoladekake med rom og chili Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 10min

Sjokoladekake med rom og chili

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 10min

Sjokoladekake med rom og chili

SPICY: Rom og chili gir denne sjokoladekaken litt ekstra spennende smak.

Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (2 stemmer)
Julens kaker skal være saftige, kraftige og ha det lille ekstra. Gi kakene godt med frukt, nøtter og varme krydder - og kanskje litt rom.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
250g
200g
Smør(usaltet)
6stk
2ss
Melis(til pynt, kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt skokolade og smør sammen over vannbad. Del eggeplommene fra eggehvitene, og rør sammen plommene i sjokolademassen - en etter en.

  2. Tilsett mel, sukker, vaniljesukker, kanel og chili under konstant røring.

  3. Pisk eggehvitene stive og ha dem i deigen med rom og appelsinmarmelade.

  4. Smør kakeformen godt, gjerne en kugelhopf, og dryss med litt mel.

  5. Ha deigen i formen og bak på 180 grader i cirka 45 minutter.

  6. Dryss eventuelt litt melis over til pynt.

SPICY: Rom og chili gir denne sjokoladekaken litt ekstra spennende smak.

Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN