Sjokoladekake med smørkrem
Sjokoladekake med smørkrem Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t

Sjokoladekake med smørkrem

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t

Sjokoladekake med smørkrem

Lekker, mørk kake med saftige lag av smørkrem. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (15 stemmer)
Bruk kaken som dessert, til kaffen eller server den til bursdag. Den smaker helt fantastisk!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur

200g
1ss
Vann(kokende)

Smørkrem

200g
Smør(mykt)

SLIK GJØR DU

  1. Rør sukker og smør sammen. Tilsett eggene ett i gangen og rør godt. Bland hvetemel, kakao og natron sammen og sikt i deigen. Rør lett rundt. Hell i melken og rør til en glatt deig.

  2. Stek deigen i tre 22 cm former. Fordel deigen i tre former eller stek en og en i gangen.

  3. Stek bunnene midt i ovnen ved 200º i ca. 15 minutter. Avkjøl litt i formen og legg på rist.

  4. Legg en bunn på et kakefat. Fordel halvparten av smørkremen over, og legg på neste bunn som dekkes med resten av smør-kremen. Legg på den siste bunnen.

  5. Rør sammen glasuren, og fordel den over hele kaken med en stekespade. Sett kaken kjølig til den skal serveres.

Lekker, mørk kake med saftige lag av smørkrem. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.8 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN