Sjokoladekake med to lag
Sjokoladekake med to lag Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 50min

Sjokoladekake med to lag

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 50min

Sjokoladekake med to lag

En drøm av en kake for deg som elsker sjokolade. Sjokolade kake med lag av både mørk- og lys sjokolade. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.3 (11 stemmer)
Her får du en sjokoladekake med to lag sjokolade, lys og mørk. En drøm av en kake for deg som elsker sjokolade. Lag et fint ­mønster i sjokoladefyllet ved å forsiktig dra en gaffel rundt på toppen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

100g
15stk
Digestive(kjeks)

Fyll 1

2skiver
150g
200g
Kremost(naturell)

Fyll 2

2skiver
150g
250g
Kremost(naturell)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Knus kjeksene gjerne i en kjøkkenmaskin. Kjør til en grynete blanding sammen med smør og kakao. Trykk dette ut i en form, ca. 24 cm i diameter. Stek bunnen midt i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter. Avkjøl.

  2. Lag det første fyllet. Legg gelatinplater i kaldt vann i 7 minutter. Kok opp fløten og ta den av varmen. Rør i sjokoladen og la den smelte. Klem vannet av gelatinplatene og la de smelte under omrøring i sjokoladeblandingen. Tilsett kremosten. Hell fyllet over bunnen. Sett formen kjølig og la det stivne i ca. 30 minutter.

  3. Lag det andre fyllet. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 7 minutter. La halvparten av fløten koke opp og ta det av varmen. Tilsett sjokoladen og la den smelte. Klem vannet av gelatinplatene og la de smelte under omrøring i ­sjokoladeblandingen. Tilsett krem­osten. Pisk resten av fløten til krem og vend i sjokoladen.

  4. Hell fyllet over det hvite fyllet. Sett formen i kjøleskapet og la det stivne i ca. 1 time.

  5. Sikt over kakao og dekorer med physalis ved servering.

En drøm av en kake for deg som elsker sjokolade. Sjokolade kake med lag av både mørk- og lys sjokolade. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.3 (11 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN