Sjokoladekake med urtesmak  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Sjokoladekake med urtesmak

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Sjokoladekake med urtesmak

Sjokoladekake med mørk sjokolade, basilikum og deilig fyll av sjokolade. Pynt med granateplekjerner, jordbær og basilikum. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Denne kaken har litt annerledes smak med basilikum i bunnen. Server med pisket krem eller god is. Denne kaken er et glutenfritt alternativ!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
130g
3stk
0.5pakke(r)
Basilikum(1/2 potte)

Pynt

1stk
Granateple(bruk kjernene)
2stk
Jordbær(velg ønsket mengde)
2kvist

SLIK GJØR DU

  1. Smelt hakket sjokolade i en bolle over kokende vannbad. Avkjøl. Pisk smør og sukker til det blir mykt og luftig. Rør i et egg om gangen.

  2. Tilsett den smeltede sjokoladen og mandelmel. Legg sammen basilikumblader og strimle dem fint. Bland basilikumen i deigen. Hell deigen i en smurt form, ca. 24 cm i diameter.

  3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200˚ i ca. 20 minutter. Senk varmen til 175˚ og stek ytterligere 5–10 minutter. Kaken skal være myk i midten. Avkjøl kaken i formen.

  4. Smelt hakket sjokolade og smør i en kjele. Fordel det over kaken i formen. Dekk over formen med plastfolie og sett den kaldt for å stivne.

  5. Pynt med kumkvat, jordbær og granatepler eller bare skiver av appelsin. Pynt med basilikumblader.

Sjokoladekake med mørk sjokolade, basilikum og deilig fyll av sjokolade. Pynt med granateplekjerner, jordbær og basilikum. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN