Sjokoladekaker med Dumle-sjokolade
Sjokoladekaker med Dumle-sjokolade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Sjokoladekaker med Dumle-sjokolade

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Sjokoladekaker med Dumle-sjokolade

Småkaker med dumle-karamell, hvit sjokolade og mørk sjokolade. En uimotståelig kombinasjon! Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Supergode småkaker!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
180g
Nutella(eller annet sjokoladepålegg)
1stk
0.5ts

Pynt

1pose(r)
Dumlekarameller(cirka 220 g)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør og sjokoladepålegg i en kjele. Ta kjelen av varmen, rør i fint hakket sjokolade til den smelter. Rør i sukker og egg.

  2. Bland mel med natron, kakao og vaniljesukker. Sikt det i røren under omrøring og bland sammen til en løs deig.

  3. Trill straks ut til boller. Legg dem på bakepapir på plate. Klem dem litt flate og stek dem ved 175° i ca. 15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på platen.

  4. Del Dumle-karemellene i to. Smelt den mørke sjokoladen i vannbad og bruk det som «lim» for å feste sjokoladebiten. Smelt den hvite sjokoladen og drypp fint over med en skje. La stivne. Oppbevar kakene i tett boks.

Småkaker med dumle-karamell, hvit sjokolade og mørk sjokolade. En uimotståelig kombinasjon! Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN