Sjokolademuffins med appelsin- og mandelkrem
Sjokolademuffins med appelsin- og mandelkrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Sjokolademuffins med appelsin- og mandelkrem

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Sjokolademuffins med appelsin- og mandelkrem

Har du ikke appelsinlikør for hånden, kan du smaksette kremen med litt revet appelsinskall. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (4 stemmer)
Kremen på toppen er smakt til med mandelmasse og appelsinlikør.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Mandelkrem

150g
Mandelmasse(eller marsipan)
0.5ts
Likør(med appelsinsmak )

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett ett egg av gangen og surmelken. Bland mel, kakao og bakepulver. Bland det i deigen med appelsinskall og -saft. Fordel deigen i muffinsformer, ca. ¾ fulle, gjerne i muffinsplate. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200° i 12–15 minutter. Avkjøl dem på rist.

  2. Pisk fløten til krem. Smak til med revet mandelmasse og ev. litt likør. Legg en skje krem på hver muffins, og pynt med en liten skive appelsin og litt revet mandelmasse.

Har du ikke appelsinlikør for hånden, kan du smaksette kremen med litt revet appelsinskall. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN