Sjokoladerull med krem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
30min

Sjokoladerull med krem

nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
30min

Sjokoladerull med krem

Sjokoladerull med krem og friske bær. Pynt med blåbær og jordbær, server gjerne på 17. mai. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En sjokoladerullekake er fort gjort å bake og enkel å pynte til glade festdager.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og bland det sammen med de hakkede nøttene.

  2. Kle en langpanne 30 cm x 40 cm med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen ved 240° i cirka åtte minutter.

  3. Hvelv kaken på fuktig håndkle eller papir drysset med sukker. Trekk av bakepapiret. Avkjøl kaken under langpannen. Da sprekker ikke kaken når den rulles sammen.

  4. Visp kremfløte og sukker til krem. Dekk den avkjølte kakebunnen med cirka halvparten av kremen. Fordel noen bær over kremen. Jordbær bør skjæres i biter. Rull kaken sammen fra langsiden.

  5. La kaken gjerne ligge med skjøten ned. Dekk kaken med resten av kremen og pynt med resten av bærene.

Sjokoladerull med krem og friske bær. Pynt med blåbær og jordbær, server gjerne på 17. mai. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN