Sjøkreps i sjøkrepscurry Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Sjøkreps i sjøkrepscurry

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Sjøkreps i sjøkrepscurry

Norske sjøkreps er verdens beste. Til denne forretten trenger du ikke så mange. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Skalldyr
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (10 stemmer)
Denne nydelige forretten kan varieres med kongekrabbe eller reker hvis du heller vil bruke det. Start med å koke kraft på skallene så har du den klar til du skal lage ferdig curryen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Curry

1stk
Løk(i terninger)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
1stk
Grønn chili(i skiver)
0.5stk
Rød chili(i skiver)
2ss
Ingefær(grovrevet)
2stk
Lime(saft og skall)
1ss
Olivenolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1ts
Soyasaus(etter smak)
1ts
1ts
Srirachasaus(om du vil ha ekstra sterk curry)
1l
Kraft(av sjøkreps eller annen skalldyr)
0.5boks(er)
1stk
Eple(syrlig, i tynne strimler)
1stk
Stilkselleri (stangselleri)(i tynne strimler)
1bunt
Koriander(finhakket)
1kopp(er)
Cashewnøtter(grovhakket)

Kraft

4stk
Sjøkreps(skall, klør og hode, godt skylt)
1stk
1stk
Gulrot(liten)
2skiver
5dl

Til steking

4stk
Sjøkreps(skrelte, uten tarm)
1klype(r)
1klype(r)
2fedd
Hvitløk(knuste)

SLIK GJØR DU

  1. Vask, rens og grovhakk løk, gulrot og stangselleri. Surr grønnsakene i olje i 3-4 minutter.

  2. Tilsett sjøkrepsskallet og surr et par minutter til, og ha så i tomatpure og fres 2 minutter til slutt.

  3. Ha på vann så det dekker. Kok opp, skru ned varmen og la det hele trekke i rundt 40 minutter under lokk.

  4. Sil kraften gjennom en fin sil.

  5. Fres løk, hvitløk, chili, sitrongress, limeblad, revet limeskall og ingefær i olje på middels varme til løken blir blank og myk.

  6. Ha på skalldyrkraften. La den koke inn til omlag halvparten. Smak underveis!

  7. Ha i kokosmelken og kok opp.

  8. Smak til med soya, fishsauce, shiracha og limesaft. Tilslutt salt og pepper. Sil av.

  9. Bland sammen eple, stangselleri, koriander og cashewnøtter til en salat. Vend inn litt olivenolje og limesaft, og smak til med salt. Fordel salaten i bunnen av 4 dype tallerkener, og legg 1 stekt sjøkreps i hver tallerken.

  10. Hell over den varme curryen rett før servering, og pynt gjerne med litt ekstra koriander.

  11. Strø salt og pepper på sjøkrepsen. Ha litt olje i ei panne, og stek sjøkrepsen på høy varme. Stek den med ryggen ned.

  12. Når den begynner å bli gjennomstekt, har du i smør, skrur ned varmen og øser smøret over sjøkrepsen. Skvis litt lime over. Legg den helt til slutt andre vei, og trekke panna til side.

Norske sjøkreps er verdens beste. Til denne forretten trenger du ikke så mange. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Skalldyr
Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN