Sjøkreps med urtesmør Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Sjøkreps med urtesmør

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Sjøkreps med urtesmør

Sjøkreps med urtesmør

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (97 stemmer)
Det beste er å få tak i sprell levende sjøkreps. Etter min oppfatning er det nest beste å bruke frosne - de fryses på sjøen og er nesten alltid bra. Du kan også bruke kokt sjøkreps. Da bør de bare så vidt varmes i ovnen til smøret er smeltet.     Server med brød for å suge opp rester av sjøkreps og urtesmør.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
8stk
Sjøkreps(, levende)
100g
2ts
Estragon(, hakket)
2ss
Bladpersille(, hakket)
1ss
Gressløk(, hakket)
1fedd
Hvitløk(, eventuelt)
1stk
Sitron(, helt økologisk)

SLIK GJØR DU

  1. Begynn med å lage urtesmør. Kjør sammen smør og urter med en stavmikser. (Ingen stavmikser? Finhakk urtene og bland med smøret.) Riv litt sitronskall (bare det gule) med den fineste innstillingen på et rivjern og bland med smøret.

  2. Forvarm stekeovnen til 250 grader, gjerne med grillelement.

  3. Finn fram ei langpanne og dekk med aluminiumsfolie. Krøll folien litt, slik at det blir mulig å legge krepsene oppå uten at de velter til siden.

  4. Den beste måten å ta livet av sjøkrepsene på er å dele dem i to på langs med en skarp kniv. Alternativt kan du koke dem i halvannet minutt først. Gi klørne et lite slag, så de får en skikkelig sprekk i seg.

  5. Legg de halve sjøkrepsene i langpanna. Forsøk å legge dem slik at de ligger rett. (Da renner ikke smøret ut når det smelter.) Bre over smør.

  6. Bak i ovnen på full guffe i 6–8 minutter.

  7. Sett gjerne langpanna på bordet, så du kan få med deg restene av smøret også. Server med brød og sitron.

Sjøkreps med urtesmør

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (97 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN