Skinkepai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
55min
totalt
1t 40min

Skinkepai

nivå
Lett
aktiv
55min
totalt
1t 40min

Skinkepai

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (7 stemmer)
Blåmuggosten gir en fyldig smak, men den kan være litt salt så vær forsiktig når du salter. Du kan også bruke vanlig revet hvit ost.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50g
Smør(mykt)
1.5dl

Fyll

130g
Blåmuggost(Selbu blå eller Norzola)
3stk
1stk
Purreløk(eller 4 vårløk)
150g
Skinke(røkt i terninger)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.

  2. Pakk den inn og legg den kjølig i ca. 30 minutter. Kjevle deigen ut til en rund leiv og trykk den ut i en smurt paiform, 24 - 26 cm.

  3. Forstek deigen ved 225º i 10–15 minutter, før fyllet tilsettes.

  4. Fyll: 
    Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg. Vask purren godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk finsnitter du den. Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.

  5. Stek paien midt i ovnen ved 200° i 30–40 minutter til paien er gyllen og eggblandingen har satt seg.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN