Skinkesalat med honningglaserte nøtter
Skinkesalat med honningglaserte nøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Skinkesalat med honningglaserte nøtter

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Skinkesalat med honningglaserte nøtter

JULESMAKER: Salat med garantert julesteming!

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)
I julestemning og lyst på en salat som smaker mye jul? Her har du den! Med juleskinke, grønnkål, pære, honningglaserte nøtter og klementindressing blir det garantert fest i heimen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
100g
Tranebær(tørket)
300g
Skinke(juleskinke)
200g
Grønnkål(i tynne strimler)
100g
Hasselnøtter(grovhakket)
1ss
Smør(til steking)
2ts
Femkrydder (Fivespice)(krydderblanding)

Klementindressing

1stk
Sjalottløk(finhakket)
1ss
Nøytral matolje(til steking)
4stk
Klementin(saften)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Lag klementindressing. Fres sjalottløk i en liten kjele med olje til den er myk. Ha i klementinsaft. Kok på svak varme og reduser til det halve. Avkjøl litt. Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Smak til med salt og pepper.

  2. Kutt grønnkål i tynne strimler. Fres kål i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter. Ha grønnkålen over på en tallerken. 

  3. Fres nøtter og tranebær i en varm stekepanne med smør i et par minutter. Krydre med 5-spice og ha på honning. 

  4. Anrett grønnkål, pære og salat på et fat eller i bolle. Legg på strimler av juleskinke. Strø glaserte nøtter og tranebær over. Ha på klementindressing rett før servering og dryss over granateple til pynt.

JULESMAKER: Salat med garantert julesteming!

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Oppskrift

Vurdering

1 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN