Skoleboller
Skoleboller
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret og tilsett melk. Varm til det er fingervarmt. Smuldre gjær i bakebollen og hell over væsken. Rør ut gjæren.
Tilsett sukker, kardemomme og det meste av melet. Elt til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til hevning på et lunt sted tildekket med plast i ca. 30 minutter, eller til dobbel størrelse.
Lag vaniljekremen. Bland alle ingrediensene i en kjele, og varm opp under omrøring til en tykk krem som avkjøles.
Ta deigen opp på bakebordet og form til ca. 12 boller, som legges på bakepapir på stekeplate. La bollene etterheve i ca. 20 minutter. Lag en fordypning midt i bollene og legg i vaniljekrem. Stek bollene midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Rør sammen en glasur av melis og vann. Smør glasuren på bollene og strø på kokosmasse ved servering.