Småkaker fra Fäviken
Småkaker fra Fäviken Oppskrift
nivå
Lett
totalt
30min

Småkaker fra Fäviken

nivå
Lett
totalt
30min

Småkaker fra Fäviken

LOV Å KOSE SEG: Noen ganger er det lov å unne seg småkaker til frokost.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Det føles ekstra raust ut å få varme småkaker til frokost, fortsatt varme. Det er mulig å fryse deigen, så man kan ta ut mindre porsjoner. En av verdens beste restauranter har verdens beste frokost.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Egg(ferske, romtempererte)
Bringebærsyltetøy(gjerne hjemmelaget)
300g

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kna alle de tørre ingrediensene sammen med smøret til du har en nokså jevn blanding. (Det vil være litt kornete.) Pisk eggene og bland dem inn i deigen. Ikke jobb lenger enn du må.

  2. Rull blandingen til 20 små baller. Dekk med plast. Når du skal bake dem, legg på bakepapir på et stekebrett. Lag et lite hull i midten av hver av dem med fingeren din og fyll hvert hull med bringebærsyltetøy.

  3. Bak i ovnen i 10 minutter, til gyllen og brun, fortsatt litt myk i midten.

LOV Å KOSE SEG: Noen ganger er det lov å unne seg småkaker til frokost.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN