Smørbakte reker
Smørbakte reker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Smørbakte reker

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Smørbakte reker

NYE SMAKER: Vi har verdens beste reker, men spiser dem på samme måte hver gang. Prøv å legge rekene i gryta med krydder neste gang.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (25 stemmer)
Funker bare med rå reker. Utsetter du kokte reker for samme behandling, blir de bare gummiaktige og seige. Du kan også bruke rå kjempereker (som i Norge selges som scampi), men husk at mange av disse er miljøverstinger — se etter MSC eller ASC-sertifisering. Server med masse godt brød.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Reker()
0.5stk
Paprika(hakket)
0.5stk
Rød chili(hakket)
1ts
Paprikapulver(Helst røykt)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm en tjukk ildfast form i ovnen ved 250 grader. (Du kan også bruke en liten, tjukk jerngryte.)

  2. Ha alle ingrediensene klare, for når du først er i gang, går det fort.

  3. Ta ut den ildfaste formen, ha i smør og når det begynner å frese, ha i hvitløk, paprika og chili.

  4. Vend inn rekene og snu på dem, så de får stekt/kokt i smøret

  5. Krydre med paprikapulver, eventuelt også noen friske urter.

NYE SMAKER: Vi har verdens beste reker, men spiser dem på samme måte hver gang. Prøv å legge rekene i gryta med krydder neste gang.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Skalldyr

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.1 (25 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN