nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Smørbrød med elgkarbonader og langstekt løk
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min
Smørbrød med elgkarbonader og langstekt løk
Et klassisk Brimi-smørbrød. Det er viktig å steke løken lenge for å få mest mulig sødme.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1skiver
2stk
Elgkjøtt(karbonade)
2blad
2dråpe(r)
3stk
Hvit sjampinjong (champignon)(smørstekt)
0.5stk
Persillerot(smørstekt)
2stk
2ss
SLIK GJØR DU
Skjær løken i tynne skiver.
Ha smør i panna, og stek løken på middels varme. Løken må ikke bli svidd, men lang steketid gir en fin, karamellisert løk. Stek i alle fall 30 minutter, da blir løken perfekt.
Skjær persillerota i tynne staver, og stek lenge i smør i panne til stavene er møre.
Bland olje og litt eddik, og vend salaten inn i dette.
Anrett smørbrødet med salat, litt sopp, varme karbonader og rikelig med stekt løk. Fordel stavene med persillerot på toppen.