Sommerfat med grillet paprika, asparges og egg Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Sommerfat med grillet paprika, asparges og egg

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Sommerfat med grillet paprika, asparges og egg

Fargerik og sunn sommersalat med grillet paprika, asparges og egg Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

Legg opp et fat med asparges, grillede paprika og kokte egg. Det gir gode smaker og herlige farger. Lettvint er det også.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Paprika(rød)
2stk
Paprika(gul)
6stk
1klype(r)
1pakke(r)
Pinjekjerner(ristede )

SLIK GJØR DU

  1. Legg paprika i stekeovnen ved 250° og stek dem til skinnet blir svart.

  2. Ta paprikaene ut og legg i plastpose til avkjøling. Dra av paprikaskinnet og del paprika i tykke strimler.

  3. Kok eggene smilende i ca. 6–7 minutter, avkjøl og skrell dem. Del egg i to og dryss på urter.

  4. Brekk av den nederste delen av aspargesen og kok den i lett saltet vann i 1–2 minutter.

  5. Legg asparges på fat sammen med paprika og egg. Rist pinjekjerner i tørr varm panne til de blir gylne. Dryss pinjekjerner over aspargesene. Drypp over litt god ­olivenolje og flaksalt.

  6. Server sommerfatet med ­oliven, hvitløkbåter og sol­tørkede marinerte tomater.

Fargerik og sunn sommersalat med grillet paprika, asparges og egg Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN