Sopp i filodeig
Sopp i filodeig Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Sopp i filodeig

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Sopp i filodeig

STAS MED SOPP: Disse rullene med filodeig ser imponerende ut, men er enkle å lage.

Foto: Bon Appetit

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (16 stemmer)
Imponér med denne supergode og enkle retten. Vi har foreslått kantarell og aromasopp, men ta den soppen du har for hånden, gjerne blandet skogssopp.  Selve filo-pakkene kan du rulle sammen som du vil, enten som en slags burrito eller wraps, som på bildet over - eller så kan du samle alle fire hjørnene sammen og lage et knytte. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Kantarell(Eller annen skogsopp)
300g
Aromasopp(Eller annen skogsopp)
3fedd
Hvitløk(Finhakket)
3ss
Bladpersille(Grovhakket)
1stk
Rød chili(Finhakket (liten, mild (valgfritt)))
8stk
Filodeig(Ark, cirka 20 x 20 cm)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 220 grader (200 grader om du bruker varmluft).

  2. Rens soppen godt med en børste, og grovhakk eller del i skiver.

  3. Varm opp 3-4 ss av oljen i en stekepanne, ha i sopp og hvitløk (og eventuelt litt finhakket chili) og stek i 3-4 minutter.  

  4. Smak til med salt og pepper, og rør inn hakket persille - før du tar soppblandingen av platen for å kjøle seg litt ned. 

  5. Pensle filodeigarkene med olivenolje og legg to og to sammen, oppå hverandre. Legg en fjerdedel av soppblandingen på hvert doble filoark. Om du ønsker å lage små knytter legger du blandingen i midten - for ruller som på bildet over, brer du blandingen ut i en mindre firkant - med et par centimeters marg langs hver kant.

  6. Bruk olivenolje som lim, og rull sammen deigen til små pakker eller knytter. 

  7. Pensle pakkene med olivenolje, og stek i ovnen i 10-12 minutter, til filodeigen er gyllenbrun og ferdigstekt. 

STAS MED SOPP: Disse rullene med filodeig ser imponerende ut, men er enkle å lage.

Foto: Bon Appetit

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (16 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN