Sopp- og briefylte porsjonspaier
Sopp- og briefylte porsjonspaier Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Sopp- og briefylte porsjonspaier

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Sopp- og briefylte porsjonspaier

Server porsjonspaiene til forrett eller som en del av tapasbordet. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.3 (4 stemmer)
Filodeig er løvtynne ark laget av hvetemel, maismel og vann. De er en viktig ingrediens i det asiatiske kjøkken. Dette er smidige ark som blir knasende sprø når de stekes. Du kjøper filodeig i de største matbutikkene i frysedisken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Filodeig(ark, cirka 30x40 cm)
10g
Kantarell(tørket traktkantareller eller annen tørket sopp)
1ss
Smør(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1dl
Kruspersille(hakket)
3stk
100g

SLIK GJØR DU

  1. Legg soppen i vann i ca. 15 minutter. Smør formene med olivenolje og kle hver form med fire lag filodeig.

  2. Bruk gjerne doble muffinsformer av aluminium. Sett ovnen på 175°.

  3. Skrell og finhakk hvitløken. Klem vannet av soppen og hakk den grovt. Stek sopp i 1 ss smør noen minutter. Tilsett hvitløken og la det steke med i ca. ½ minutt. Strø på salt og pepper. Fordel soppen i formene. Strø over persille.

  4. Bland osten med egg og fløte. Strø på salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet. Del brien i like mange deler som det finnes porsjonsformer og legg 1 bit øverst i hver form.

  5. Pensle deigkantene med litt olje. Stek paiene i ovnen i ca. 30 minutter til kanten begynner å få litt farge. Server paiene direkte.

Server porsjonspaiene til forrett eller som en del av tapasbordet. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.3 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN