Sopp- og ostesnurrer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Sopp- og ostesnurrer

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Sopp- og ostesnurrer

Gode små brød som passer fantastisk bra til supper og salater. Du kan selv velge hva slags sopp du vil bruke. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Perfekt matbrød til suppe og salat. Bruk den soppen du vil.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
25g
Smør(mykt)
1.5ts
200g
300g
Steinsopp(eller annen type sopp)
3stk
Sjalottløk(hakkede)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjær i en bakebolle. Varm vannet til det er fingervarmt og smelt smøret i vannet. Hell dette over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i salt og elt inn mel til deigen er smidig. Sett den til heving, godt tildekket på et lunt sted i ca. 45 minutter.

    Stek sopp og løk i litt smør. Kjevle deigen ut til to leiver ca. 40 x 30 cm. Fordel osten og soppen over. Rull sammen fra langsiden og skjær hver del i 15 deler, som legges i muffinsformer.

    La formene etterheve i ca. 30 minutter.

    Sett ovnen på 250º. Pensle snurrene med litt vann og stek i ca. 10 minutter midt i ovnen.

    Avkjøl på rist. Snurrene kan fryses.

Gode små brød som passer fantastisk bra til supper og salater. Du kan selv velge hva slags sopp du vil bruke. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN