nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Soppsuppe med sjampinjong
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Soppsuppe med sjampinjong
Hjemmelaget soppsuppe er enkel å lage. Bruk gjerne forskjellige typer sopp. Server med varme ostesmørbrød. Suppen kan også brukes som forrett.
DETTE TRENGER DU
PERSONER200g
Hvit sjampinjong (champignon)(eller kantarell)
1ss
1klype(r)
1klype(r)
0.5dl
5dl
5dl
1ss
Kjøttbuljong(fond på flaske)
0.5ts
1ts
Timian(tørket)
SLIK GJØR DU
Rens soppen. Hvis du bruker hermetisk sopp, lar du kraften renne av, men ta vare på den.
Stek soppen i smør. Ha i salt og pepper. Strø over mel, spe med vann og eventuelt soppkraft. Pisk i melken og fonden og la det trekke ca. 3 minutter.
Smak til med soyasaus, timian, salt og pepper. Jevn suppen med maisenna hvis du synes den er for tynn.
Strø over fersk timian ved servering.