Søtpotetpai med salami og brie
Søtpotetpai med salami og brie Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 45min
totalt
2t 30min

Søtpotetpai med salami og brie

nivå
Middels
aktiv
1t 45min
totalt
2t 30min

Søtpotetpai med salami og brie

Lag paien dagen før den skal serveres så blir den sprø utenpå og saftig inni. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Server paien kaldt, ellers er den vanskelig å skjære i biter. Filodeig finner du i frysedisken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

4stk
Søtpotet(800 g)
300g
3stk
1klype(r)
1klype(r)
150g
1stk
Filodeig(cirka 250 g )
100g
Smør(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Del søtpoteter i to, legg på bakepapir på steke­­plate. Bak myke i ovn ca. 50 min. Ta potetkjøttet ut av skallet, legg i en bolle. (Dette kan gjøres dagen før).

  2. Skjær squash i 1 cm tykke skiver og legg i ildfast form. Stek dem i ca. 10 minutter i ovnen og legg til siden.

  3. Hakk estragon. Tilsett crème fraîche og egg. Rør om. Krydre med salt og pepper.

  4. Pensle hvert filodeigark med smeltet smør og legg dem taksteinslagt i en rund form, slik at det henger litt deig over kanten av formen.

  5. Legg søtpotetmos med skiver av squash og salami i formen. Avslutt med salami og squash.

  6. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Kontroller at den er ferdig. La paien avkjøles.

  7. Server paien kaldt. Da er den lett å skjære i pene biter.

  8. Lag gjerne paien en dag på forhånd og sett i kjøleskapet. Ikke dekk til, for da mykner pai­skallet.

Lag paien dagen før den skal serveres så blir den sprø utenpå og saftig inni. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN