Spaghetti vongole fra Helles Kitchen
Spaghetti vongole fra Helles Kitchen Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
13min
totalt
25min

Spaghetti vongole fra Helles Kitchen

nivå
Lett
aktiv
13min
totalt
25min

Spaghetti vongole fra Helles Kitchen

Verdens beste pastarett, mener matbloggeren Helle Valebrokk. 

Foto: Helle Valebrokk

Inneholder

Skalldyr
Gluten

Vurdering

2.7 (23 stemmer)
Verdens beste pastarett. Ferdig snakka, mener matblogger Helle Valebrokk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pose(r)
Hjerteskjell(Aller best smaker vongoleskjell, mener Helle, men til nød kan du bruke hjerteskjell.)
5fedd
Hvitløk(i skiver)
0.5ts
Chiliflak(Også kalt peperoncino.)
3ss
Bladpersille(hakket)
1glass
10stk
Cherrytomat(delt i to. )
200g
Spaghetti(Gjerne av den tykke typen.)

SLIK GJØR DU

  1. Legg skjellene i en bolle kaldt vann. Slik fjerner du sandkorn fra skjellene.

  2. Kok spaghettien som anvist på pakken.

  3. Varm oljen i en panne, og la hvitløksskivene myknes i oljen. De skal ikke bli brune, for da smaker de bittert. Hvitløken skal parfymere oljen.

  4. Tilsett chiliflak, og la surre i et minutt sør du heller på hvitvin. Kok opp, så alkoholen fordamper. Tilsett 1 ss bladpersille, og tomater.

  5. Legg skjellene i pannen og legg på lokk. La skjellene dampe til de har åpnet seg. 

  6. Tilsett mer bladpersille og eventuelt litt mer olivenolje før du blander inn pastaen og serverer. 

Verdens beste pastarett, mener matbloggeren Helle Valebrokk. 

Foto: Helle Valebrokk

Inneholder

Skalldyr
Gluten

Vurdering

2.7 (23 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN