Speilegg spesial Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Speilegg spesial

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Speilegg spesial

FARGER: Chili, gressløk og bacon løfter eggesmaken. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (45 stemmer)
Stekt egg er raskt og enkelt, med et dryss av Karla Siverts' spicy krydderblanding og deilig, brunet smør med bacon, løk og chili, er speilegget klart for servering. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Til smøret

200g
Bacon(finstrimlet)
100g
2stk
Sjalottløk(finhakket)
0.5stk
Rød chili(i tynne skiver)
0.5stk
Grønn chili(i tynne skiver)
Gressløk(finhakket)
8stk
Nøytral matolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
0.5stk
Sitron(saften)

SLIK GJØR DU

  1. Rist korianderfrø, sichuanpepper, svart pepper og chiliflak i ei panne. Ha krydderet over i en morter, og knus det sammen med paprikapulver og maldonsalt.

  2. Stek eggene i litt olje på middels varme til all eggehviten har satt seg. Stekes i en middels varm panne med litt olje til all eggehviten har satt seg. Strø over krydderet.

  3. Stek baconet sprøtt i ei panne, og ha på smøret. La det putre til det begynner å bli lysebrunt og lukte nøttete. Hell baconsmøret over i en liten kjele.

  4. Ha i chili og sjalottløk rett før servering og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Fordel den varme smørblandingen over hvert speilegg. Dryss over gressløk. Nydelig!

FARGER: Chili, gressløk og bacon løfter eggesmaken. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (45 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN