Sprøstekte torsketunger Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Sprøstekte torsketunger

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Sprøstekte torsketunger

Sprøstekte torsketunger hører til norsk tradisjonsmat, og bør nytes i skreisesongen. Her serveres de med en deilig tartarsaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

2.5 (17 stemmer)
Sprøstekte torsketunger hører til norsk tradisjonsmat, og bør nytes i skreisesongen. I denne oppskriften serveres de med en hjemmelaget tartarsaus. På Engebret stekes torsketungene i persillesmør og serveres ofte som en forrett.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Tartarsaus

2stk
2ss
2ss
Sylteagurk(+ 2 ss lake)
1ss
0.5ts

Tilbehør

2stk
1stk
1.5ts
1ss
Smør(til steking)
1ss
Kruspersille(finklippet)
1ts
Svart pepper(nykvernet)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll torsketungene og tørk dem med tørkepapir.

    Skill egg og pisk eggehvite og salt til mykt skum.

    Bland griljermel med salt og pepper i en tallerken.

    Vend torsketungene først i eggehvite, så i griljermel.

    Varm smøret i en stekepanne til det har god varme, tilsett persille og stek torsketungene til de er gyllenbrune og gjennomstekte.

    Lag tartarsaus. Hardkok eggene i ca. 8 minutter, avkjøl, skrell og grovhakk egget.

    Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk og bland dette sammen med egg.

    Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.

    Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.

    Server torsketungene sammen med tartarsaus og sitronbåter ved siden av og gjerne grønn salat.

Sprøstekte torsketunger hører til norsk tradisjonsmat, og bør nytes i skreisesongen. Her serveres de med en deilig tartarsaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

2.5 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN