nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min
Sprøstekte torsketunger
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min
Sprøstekte torsketunger
Sprøstekte torsketunger hører til norsk tradisjonsmat, og bør nytes i skreisesongen. I denne oppskriften serveres de med en hjemmelaget tartarsaus. På Engebret stekes torsketungene i persillesmør og serveres ofte som en forrett.
DETTE TRENGER DU
PERSONERTilbehør
2stk
SLIK GJØR DU
Skyll torsketungene og tørk dem med tørkepapir.
Skill egg og pisk eggehvite og salt til mykt skum.
Bland griljermel med salt og pepper i en tallerken.
Vend torsketungene først i eggehvite, så i griljermel.
Varm smøret i en stekepanne til det har god varme, tilsett persille og stek torsketungene til de er gyllenbrune og gjennomstekte.
Lag tartarsaus. Hardkok eggene i ca. 8 minutter, avkjøl, skrell og grovhakk egget.
Finhakk persille, sylteagurk, kapers og løk og bland dette sammen med egg.
Tilsett majones og rør inn litt lake fra sylteagurk til du får en tykk, men smidig saus.
Smak til med litt sukker, salt og hvit pepper.
Server torsketungene sammen med tartarsaus og sitronbåter ved siden av og gjerne grønn salat.