Squash- og kikertburger
Squash- og kikertburger Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Squash- og kikertburger

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Squash- og kikertburger

PRØV DEG FREM: Oppskrift på vegetarburger med squash og kikerter du kanskje ikke har smakt før.

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Oppskrift

Vurdering

3.1 (70 stemmer)
Det finnes et utall oppskrifter på vegetarburgere, og det er morsomt å prøve seg fram med ulike ingredienser og krydder. Denne veganske burgervarianten er med revet squash og kikreter, smakt til med blant annet nellik og ingefær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
1ts
2fedd
Hvitløk(finhakket)
2stk
Vårløk(finhakket)
2ss
Ingefær(frisk, finrevet)
400g
Kikerter(hermetiske)
100g
Hasselnøtter(hakkede)
0.5ts
Koriander(malt)
0.5ts
0.25ts
Nellik(malt)
0.5bunt
Bladpersille(frisk, hakket)
0.5ts
Svart pepper(nykvernet)
2ss
Nøytral matolje(til steking)

Topping

Radicchio rosso salat(eller annen salat)
1stk
Rødløk(i tynne skiver)
4ss
Tyttebær(syltetøy)

SLIK GJØR DU

  1. Bland squash og salt i et dørslag og la det stå i noen minutter.

  2. Varm en stekepanne med olje og fres hvitløk, vårløk og revet ingefær raskt i oljen. Hell det over i en hurtigmikser.

  3. Bruk hendene til å klemme ut så mye væske av squashen som mulig. Ha den revne squashen i hurtigmikseren sammen med kikerter, griljermel, nøtter og krydder.

  4. Kjør ingrediensene sammen på «puls», slik at massen blandes, men ikke blir helt glatt.

  5. Hell massen ut på benken. Fukt hendene med vann og form seks like store burgere, ca. 1 cm tykke. Legg dem på et fat, dekk med plast og sett de helst i kjøleskapet i en halv time. Dette gjør at ingrediensene sveller litt, og massen blir fastere.

  6. Varm en stekepanne med olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side, til de har fått en fin, gyllen farge.

  7. Fordel sennep og salat på den ene halvparten av burgerbrødene og legg på burgeren og rødløk. Topp med tyttebærsyltetøy.

PRØV DEG FREM: Oppskrift på vegetarburger med squash og kikerter du kanskje ikke har smakt før.

Foto: matprat.no / Mari Svenningsen

Oppskrift

Vurdering

3.1 (70 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN