Steambuns med ribbe Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
3t

Steambuns med ribbe

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
3t

Steambuns med ribbe

SMAKSRIKT: Sprø og spicy ribbe og friske grønnsaker

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (16 stemmer)
Den klassiske varianten av kinesiske steambuns på Hitchhiker er fylt med sprø og spicy ribbe og friske grønnsaker. Begynn gjerne dagen før med å krydre ribba, og legg den i kjøleskapet. Lag gjerne en stor porsjon buns når du først er i gang – de egner seg godt til frysing. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Grønnsaksfyll

1stk
Agurk(i strimler)
1bunt
Vårløk(i strimler)
2stk
Gulrot(i strimler)
0.5stk
Lime(saften av)

Spicy stekt ribbe

500g
Svineribbe(tynnribbe)
2ss
Chilipulver(koreansk type)
2ss
Havsalt(eller annet grovt salt)
1ss
Fennikelfrø(ristet og knust)
1ss
Korianderfrø(ristet og knust)
Riseddik(litt, til en glace til ribba, kan sløyfes)
Sukker (farin)(litt, til en glace til ribba,kan sløyfes)
Soyasaus(litt, til glace til ribba, kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene til steambuns i en kjøkkenmaskin og kjør i 10 minutter på medium hastighet. Hev til dobbel størrelse.

  2. Rull ut til små boller på rundt 30 gram. Legg på bakepapir og hev til dobbel størrelse.

  3. Kjevle ut bollene til små ovale pizzabunner. Bruk gjerne litt olje på benken så de ikke klistrer seg fast. Pensle den ene halvdelen med et tynt lag solsikkeolje, og fold den andre halvdelen over så du har en halvmåne.

  4. Legg de foldede lefsene over på bakepapir, pass på at det er litt mellomrom mellom dem. Heves i en time og dampes så på rist, fremdeles liggende på bakepapiret, i fire minutter. Avkjøl. Bollene kan oppbevares i fryseren. Lefsene kan gjerne varmes litt opp før de skal fylles og serveres, eller flippes raskt på grillen.

  5. Gni ribba inn med alt krydderet, og la den gjerne ligge i kjøleskapet 1 døgn.

  6. Børst av overflødig salt, og legg ribba i en ildfast form. Stek på 130 grader i 2 1/2 time. Øs litt vann over hvis den begynner å bli for brun.

  7. Skjær tynne skiver av den ferdige ribba. Stek skivene gylne og sprø i en stekepanne. Vend eventuelt skivene i litt riseddikglace av like deler svart riseddik, soyasaus og sukker.

  8. Legg en ribbeskive i «munnen» på hver steambun, og fyll på med grønnsakene, vendt inn i litt lime. Chilimajones er godt på, det samme med knust baconcrisp og sprø løk.

SMAKSRIKT: Sprø og spicy ribbe og friske grønnsaker

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.4 (16 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN