Stekt andebryst
Stekt andebryst Oppskrift
nivå
Middels
totalt
1t

Stekt andebryst

nivå
Middels
totalt
1t

Stekt andebryst

AND ER TINGEN: Skal du ha gjester som vet å sette pris på ekstra god mat, er andebryst det du serverer.

Foto: matprat.no

Oppskrift

Vurdering

2.4 (204 stemmer)
Andebryst er kjempegodt, forutsett at det blir stekt med omhu og på riktig måte. Her viser vi deg hvordan man kan gå frem for å oppnå perfekt andebryst med crispy skinn og saftig, rosa kjøtt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
1stk
Rosmarin(stilker)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovn til 180 °C. Snitt rutemønster i fettet på andebryst. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.

  2. Krydre med salt og pepper.  

  3. Legg andebryst med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør. Stek brystene i 2-3 minutter til skinnsiden er gyllen og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin.

  4. Stek andebryst i stekeovnen i ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 68 °C. La andebrystene hvile i 10 minutter før du skjærer i dem.

AND ER TINGEN: Skal du ha gjester som vet å sette pris på ekstra god mat, er andebryst det du serverer.

Foto: matprat.no

Oppskrift

Vurdering

2.4 (204 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN