Stekt sei med tre sorter løk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Stekt sei med tre sorter løk

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Stekt sei med tre sorter løk

LØK GIR GOD SMAK: Prøv seibiffen med hele tre forskjellige løker.

Foto: Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (2 stemmer)
Stekt sei er en tradisjonell rett som har hatt sin plass på det norske matbordet i flere generasjoner. Prøv en litt annen variant enn den vanlige seibiffen, hvor vi har boltret oss litt i utvalget av løk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Sei(filet, uten skinn og bein)
2ts
1ss
Nøytral matolje(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Rens og skjær rødløken i tynne båter, sjalottløken i tykke ringer og vårløken i ca. 3 cm store stykker.

  2. Brun all løken i smør, hell fiskebuljong og la løken surre til den er godt mør. Smak til med salt og pepper.

  3. Skjær seifileten i fire jevnstore stykker. Bland mel, salt og pepper og vend fisken i det. Stek den i olje på middels varme til den er så vidt gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side.

  4. Server fisken med løken og løksjyen, kokte poteter og brokkoli.

LØK GIR GOD SMAK: Prøv seibiffen med hele tre forskjellige løker.

Foto: Norges sjømatråd

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN