Stekt skrei med spinatpure Oppskrift
nivå
Middels
totalt
30min

Stekt skrei med spinatpure

nivå
Middels
totalt
30min

Stekt skrei med spinatpure

STEKT SKREI: For å få litt ekstra smak på fisken kan du surre den med litt hvitløk og smør mot slutten av steketida. Både spinatpure og stekte pimientos er nydelig tilbehør!

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (17 stemmer)
For å få litt ekstra smak på fisken kan du surre den med litt hvitløk og smør mot slutten av steketida. Både spinatpure og stekte pimientos er nydelig tilbehør!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Skrei(per person, med skrapet innside)
2fedd
Hvitløk(knuste)

Spinatpure

400g
1fedd
Hvitløk(stort, finhakket)
1stk
Sjalottløk(finhakket)

Stekt pimientos de padron

15stk
Pimientos de padron(små paprika)
Salt(fint)

SLIK GJØR DU

  1. Snitt to snitt i skinnet på hvert fiskestykke. Gni inn med salt og pepper, og la stykkene stå minst 10 minutter. 

  2. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i solsikkeolje. Legg fisken i pannen med skinnsiden ned. Trykk fiskestykkene ned mot pannen i starten, for å få jevn steking på skinnet. 

  3. Når du ser at fisken er nesten gjennomstekt, skrur du ned til medium varme. Ha hvitløk og smør i pannen, og la det surre godt rundt fisken. 

  4. Snu skreistykkene kjapt i pannen før du serverer. Server med spinatpure, stekte «pimientos de padron» og brunet smør smakt til med litt finhakket sjalottløk, knuste hasselnøtter, soyasaus og sitronsaft.

  5. Fres hvitløk og løk i oljen til løken blir myk. Ha i spinat og smør, og fres videre til spinaten er myk. 

  6. Kjør det hele opp sammen med fløte i en blender. Kjør til en glatt pure, og smak til med salt og pepper. Tilsett litt mer fløte eller litt vann hvis du vil ha pureen løsere. 

  7. Skyll og tørk de små paprikaene. Rett før du skal servere skreien varmer du opp en stekepanne til full guffe, og har i oljen og paprikaene. 

  8. Fres dem hardt i rundt 30 sekunder før du rister godt i pannen. Stek så videre i nye 30 sekunder før du salter godt og tar dem ut av pannen.  

STEKT SKREI: For å få litt ekstra smak på fisken kan du surre den med litt hvitløk og smør mot slutten av steketida. Både spinatpure og stekte pimientos er nydelig tilbehør!

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.2 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN