Stekt skreirygg med gresskar Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min

Stekt skreirygg med gresskar

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min

Stekt skreirygg med gresskar

Stekt skrei smaler godt med gresskar. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.7 (2 stemmer)
Den milde smaken av gresskar passer veldig godt til skrei. Enten grillet eller som mos, eller som i denne oppskriften - litt av begge deler! Kalvesjy er deilig saus til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Skrei(filet uten skinn, cirka 150 g per person )
1stk
Gresskar(butternut squash)
2stk
Sjalottløk(i tynne skiver)
5dl
Rapsolje(til fritering)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt gresskar i skiver og bak halvparten i ovnen til skivene er myke. Kjør til pure med litt smør i hurtigmikser. Grill resten av gresskarene i grillpanne til de er møre eller stek i varm stekepanne.

  2. Stek torsken på medium+ varme i stekepanne med skinnsida ned. Stek til skinnet er sprøtt, det tar 3-4 min. Legg lokk på og la fisken dampe ferdig til den begynne å flake seg.

  3. Friter sjalottløken i olje på 170 grader til den er sprø. Bland den med hakket kjørvel.

  4. Du kan servere den nystekte skreien med en helt enkel smørsaus av brunet usaltet smør, litt soyasaus og urter, eller du kan lage en deilig kalvesjy.

  5. Stek løk, hvitløk og timian i en kjele. Ha på vin og eddik og kok helt inn.

  6. Tilsett kyllingkraft og kok inn til det halve. Tilsett kalvekraft og kok inn til det halve igjen.

  7. Sil av sausen, og smak til med salt og pepper.

Stekt skrei smaler godt med gresskar. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

3.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN