Stekt torsk med eksotisk grønnsaksstuing
Stekt torsk med eksotisk grønnsaksstuing Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Stekt torsk med eksotisk grønnsaksstuing

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
30min

Stekt torsk med eksotisk grønnsaksstuing

CHILITORSK: Torsk går til det meste, også eksotiske grønnsaker og chilisaus!

Foto: Norges sjømatråd / Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Jonny Halhjem, kokk ved Lura turiststasjon byr på en spennende rett med torsk i chilisaus og grønnsaker.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Torsk(filet, uten skinn og bein)

Grønnsaksstuing

0.5pakke(r)
0.5stk
1.5stk
1stk
Rettich(liten)
0.5stk
Paprika(rød)
0.5stk
Paprika(gul)
0.5stk
50g
Ingefær(frisk)
0.5stk
Salt(smak til)
Rapsolje(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær minimais, sukkererter, squash, persillerot, gulrot, rettich og paprika i terninger.

  2. Server torsken med grønnsaksstuingen og limebåter. Dryss gjerne over friske urter.

  3. Skjær torsken i biter på ca. 3 cm.

  4. Stek torsken lett i smør i en stekepanne, ca. 2 minutter på hver side.

  5. Kok opp kremfløten og la den småkoke i ca. 20 minutter til den tykner.

  6. Rør sweet chilisaus og saften av sitron inn i fløten, og smak til med litt salt.

  7. Surr grønnsakene i en stekepanne med olje og ha dem i fløtesausen.

  8. La grønnsakene trekke i sausen i 5-10 minutter.

CHILITORSK: Torsk går til det meste, også eksotiske grønnsaker og chilisaus!

Foto: Norges sjømatråd / Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN