nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
50min
Sterk rekesuppe
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
50min
Sterk rekesuppe
Rekesuppe(4 porsjoner)
Med enkle ingredienser og en smakskombinasjon av karri og sambal oelek blir dette en ekstra god suppe. Bruk krydderne med forsiktighet, for de er sterke! Sambal oelek er en sterk chilipasta du kan kjøpe på glass.
500 g poteter2 løk2 hvitløkbåter2 ss olivenolje1 ss karri1 l vann2 gulrøtterca. ¼ ts sambal oelek250 g reker med skall1 dl fløte1 ts saltnymalt pepper½ dl finklippet gressløk
1. Skrell og del poteter og løk i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp oljen i en stor kjele og surr løk og poteter til det er blankt og mykt. Tilsett hvitløk og karri og surr ytterligere et par minutter. Hell i vann og la suppen koke under lokk i ca. 15 minutter.2. Dra kjelen av varmen. Pisk suppen glatt med stavmikser eller i food processor. Skrell og del gulrot i tynne skiver. Tilsett gulrotskivene og sambal oelek og la suppen koke i ca. 10 minutter.3. Rens rekene. Tilsett reker og fløte og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper og strø over gressløk.4. Ved servering pyntes suppen med noen ekstra reker og en dillkvist.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell og del poteter og løk i tynne skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp oljen i en stor kjele og surr løk og poteter til det er blankt og mykt. Tilsett hvitløk og karri og surr ytterligere et par minutter. Hell i vann og la suppen koke under lokk i ca. 15 minutter.
Dra kjelen av varmen. Pisk suppen glatt med stavmikser eller i food processor. Skrell og del gulrot i tynne skiver. Tilsett gulrotskivene og sambal oelek og la suppen koke i ca. 10 minutter.
Rens rekene. Tilsett reker og fløte og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper og strø over gressløk.
Ved servering pyntes suppen med noen ekstra reker og en dillkvist.