Sticky toffee pudding
Sticky toffee pudding Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Sticky toffee pudding

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Sticky toffee pudding

KARAMELLPUDDING: Denne saftige og litt klissete kaka er en klassisk engelsk dessert med masse deilige smaker.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (40 stemmer)
Denne saftige og litt klissete kaka er en klassisk engelsk dessert med masse deilige smaker. Selv om navnet betyr klissete karamellpudding, er det langt fra det vi tenker på som pudding. Server med hjemmelaget toffeesaus.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Kaken

4stk
0.5ts
Nellik(malt)
0.5ts
Kanel(malt)
0.5ss
60g
Smør(smeltet)
3dl
100g
Sjokolade(hakket)

Toffee

0.5krm

SLIK GJØR DU

  1. Rist nellik, kanel og stjerneanis lett i en panne. Har du hele krydder, rister du dem hele før du knuser dem med en kryddermølle. 

  2. Visp egg og sukker til det blir lett og luftig. Miks sammen mel, bakepulver, krydder og kakao, og kjør dette litt og litt oppi eggedosisen, vekselsvis med melk. 

  3. Helt til slutt kjører du inn smøret, og blander inn sjokoladebitene. Hell røra over i langpanne eller ildfast form dekket med bakepapir.

  4. Stek på 175 grader ca.25 minutter. Test med en liten pinne at kaka er ferdig. 

  5. La den hvile litt før du kutter den i passe store biter. Stek kakestykkene lett gylne i smør og legg på tallerken. Topp med en god spiseskje romtemperert toffee karamell.

  6. Mens kaken steker kan du lage toffeen. Ha sukkeret i en panne på middels varme. Når det blir gyllenbrunt, har du i smøret i terninger. Rør godt inn. Oppretthold temperaturen og spe med litt og litt fløte mens du rører sånn at det ikke stivner men gradvis blir emulgert sammen med fløten. 

KARAMELLPUDDING: Denne saftige og litt klissete kaka er en klassisk engelsk dessert med masse deilige smaker.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (40 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN