Stuet sei med reker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Stuet sei med reker

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Stuet sei med reker

Stuet sei med reker og kraftig rekesaus av gulrot, sjalottløk, rekeskall, tomatpuré, sitronsaft, fløte og timian. Server med ris og fersk salat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.3 (17 stemmer)
Den kraftige rekesausen smaker fantastisk til fisken.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Reker(med skall)
600g
Sei(filet, uten skinn og bein)
1stk
1dl
3kvist
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Rens rekene. Ta vare på skallene.

  2. Skjær fisken i porsjonsstykker og legg dem i et ildfast fat, som er lett smurt.

  3. Rens og skjær gulrot og sjalottløk i små terninger. Fres det i smør til løken er blank, det skal ikke bli brunt. Rør i rekeskall og tomatpuré, og la det steke med et par minutter.

  4. Hell på vann og sitronsaft, og kok inn væsken til omtrent det halve.

  5. Hell i fløten, legg i timianstilkene og la sausen surre under lokk i 15–20 minutter. Sil sausen og klem ut så mye væske som mulig av rekeskallene. Smak sausen til med salt og pepper.

  6. Hell sausen over fisken i fatet, dryss rekene på toppen og dekk med aluminiumsfolie. Kok fisken midt i ovnen ved 200° til den er så vidt gjennomkokt, ca. 15 minutter.

  7. Server fisken med ris eller byggris til og en grønn salat.

Stuet sei med reker og kraftig rekesaus av gulrot, sjalottløk, rekeskall, tomatpuré, sitronsaft, fløte og timian. Server med ris og fersk salat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.3 (17 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN