Surmelksfromasj og rørte bær
Surmelksfromasj og rørte bær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
4t 15min

Surmelksfromasj og rørte bær

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
4t 15min

Surmelksfromasj og rørte bær

Surmelksfromasj og rørte bær er en god sommerdessert med syrlig smak av både surmelk og sitron. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.5 (6 stemmer)
Dette er en god sommerdessert med syrlig smak av både surmelk og sitron. Denne kiler på tungen! Server gjerne også røret bær til surmelksfromasjen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6dl
Kulturmelk(eller kefir)
0.5stk
Sitron(saft og skall)
6skiver
0.25dl
Vann(kokende)

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 7 minutter. Pisk melken med sukkeret. Tilsett sitronsaft og revet sitronskall.

  2. Klem vannet av gelatinplatene og smelt platene i litt kokende vann.

  3. Rør gelatinen i melken i en tynn stråle under omrøring.

  4. Pisk kremen stiv og rør den lett inn i fromasjen. Ha den i dessertbolle eller porsjonsglass og sett fromasjen i kjøleskapet for å stivne (4-5 timer). 

  5. Server med strimlet sitronskall og rørte bær.

Surmelksfromasj og rørte bær er en god sommerdessert med syrlig smak av både surmelk og sitron. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

4.5 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN