nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
4t 15min
Surmelksfromasj og rørte bær
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
4t 15min
Surmelksfromasj og rørte bær
Dette er en god sommerdessert med syrlig smak av både surmelk og sitron. Denne kiler på tungen! Server gjerne også røret bær til surmelksfromasjen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 7 minutter. Pisk melken med sukkeret. Tilsett sitronsaft og revet sitronskall.
Klem vannet av gelatinplatene og smelt platene i litt kokende vann.
Rør gelatinen i melken i en tynn stråle under omrøring.
Pisk kremen stiv og rør den lett inn i fromasjen. Ha den i dessertbolle eller porsjonsglass og sett fromasjen i kjøleskapet for å stivne (4-5 timer).
Server med strimlet sitronskall og rørte bær.